Val av pennor

3 kommentarer

Jag älskar pennor. Har alltid gjort och kommer alltid att göra. Minns när jag var liten och samlade på pennor, då var det mer form, färg och doft som avgjorde om jag gillade dem eller inte, eller om det bara såg kul ut. Men idag ser det lite annorlunda ut. Ni skulle se alla olika typer av pennor jag har. Det går inte att ha en penna när man håller på med mixed media, man behöver fler och man måste prova. Olika underlag kräver olika pennor.

Här har ni mina favoriter i vitt och svart. Det är ju de som är mest användbara vid journaling, doodel och att fylla i konturer och kontraster.

Faber Castell har en uppsjö av härliga pennor. Använder mycket de tjocka men de smala är underbara att rita detaljer med. De här FC, pennorna fäster på det mesta och blir vattenfasta när de torkat. Zig är ett annat märke som har olika varianter på pennor från de riktigt tjocka till de riktigt riktigt smala. Den som heter Millenium har en storlek på 005. De tre översta Zig pennorna är täckande och fäster på allt.

Unibal Signo är en härlig vit gelpenna som fäster på det mesta, bara det inte är för glatt. Den är inte vattenfast – tyvärr. Har missat det många gånger då jag lackat över. Sharpie!! Åååå vad de är bra. Den översta är inte så lätt att hitta i Sverige än tyvärr. Hittade min hos Mollys scrapbooking. De finns i en uppsjö av färger i USA har jag sett. Vill så gärna ha fler. Den svarta är dock köpt i Sverige men de är inte av samma typ. Den vita är mer flytande och den svarta mer som en tuschpenna.

Edding – var nog de pennorna jag prövade med först, för de var de jag fick tag på här hemma där jag bor. Lättanvända och fäster på det mesta även de här.

Moltow fäster på allt (sägs det) och de här har en mycket smal spets. Färgen är täckande vilket är bra rätt ofta. Tyvärr så har den ena udden gått av – den hade lite svårt att rita på ett lite knögligt underlag tror jag.

Uni POSCA är lite som Sharpie pennan men inte riktigt – de här är dock lättare att få tag på och finns i många många färger.

Men om jag skulle välja några få pennor så skulle det vara de här, med dessa kommer jag långt.

Men det går ju bra att pröva med annat också. Jag fick en stor påse med pennor på jobbet. En person skulle gå i pension och hennes förråd tömdes och slängdes. Men när de kom till pennorna så tänkte de på mig istället 🙂 Pennorna är sedan 80talet någon gång men de fungerar än helt utan trassel. Det här är en liten hög från påsen. OH-pennor, vattenfasta. Passar perfekt. De hade även en STOR samling med COPIC pennor. Då menar jag STOOOOR. Men.. den fick jag inte, den kunde ännu behövas i arbetet. Står där och dregglar ibland, de är så fina så.

Annonser

3 thoughts on “Val av pennor

  1. Tack så mycket för en vettig sammanfattning om ”pennträsket”, uppskattas!!!!

  2. Interesting post! I’m still looking for the ”perfect” pen. I like the PITT Pens too, especially the very fine ones, but mine always seem to dry out so quickly. I’m still trying to find a white pen I’m happy with. There don’t seem to be so many around over here. I have a Unibal Signo, but it seems to refuse to write over paint most of the time. Thanks for sharing!

  3. Skriver verkligen under på detta….älska pennor och som dig har intresset funnits sen barnsben. Den där Sharpie har jag varit ute efter men inte funnit. Ska kolla in hos Molly´s om det finns ngn kvar. Underbara tag din son gjort. Kul när de kan vara med och skapa.

    Tack för dina ord hos mig *Glad*

    Kram Tesa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s